Over Talitha Muusse

Talitha Muusse deed haar ervaring met duurzaamheid op bij MVO Nederland; eerst als stagiair en projectmedewerker en momenteel als lid van de Raad van Toezicht; hiermee was ze de jongste commissaris van Nederland. Talitha studeerde als Bedrijfskundige (Msc) af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op het onderwerp ‘Duurzaam Leiderschap van de Millennial Generatie‘. Als ondernemer was Talitha een van de oprichters van de Duurzame Jonge 100: een platform voor jonge duurzame ondernemers en professionals. Momenteel is Talitha keynote-spreker namens haar generatie, de Millennials, dagvoorzitter & presentator. Daarnaast is Talitha de drijvende kracht achter de Energieboot: de accelerator voor young professionals die duurzame energieprojecten ontwikkelen! Recent lanceerde zij het bedrijf Blikverruimers: het eerste opleidingsprogramma in Nederland voor Young Professionals die toezichthouder of commissaris willen worden. In januari 2021 presenteerde Talitha, samen met journalist Sven Kockelmann, zondagavond de talkshow ‘Op1’op NPO1.

Talitha MuusseTalitha Muusse

Mijn generatie

1991 is mijn geboortejaar, maar ook het jaar waarin de Verenigde Staten in de golfoorlog Irak aanvalt, er komt officieel een einde aan het bestaan van de Sovjet Unie onder het Warschau pact en voormalige lidstaten worden onafhankelijk, Freddy Mercury komt te overlijden, de eerste website ontwikkeld door CERN wordt online gezet en het verdrag van Maastricht betekent een nieuwe mijlpaal in de Europese Integratie. Bij een van de grootste natuurrampen van de moderne geschiedenis komen in 1991 in Bangladesh 138.000 mensen om het leven; ook wordt in 1991 de olieopslagboei van Shell genaamd Brent Spar onbruikbaar verklaard.

Het tijdperk of de ‘zeitgeist’ waarin je opgroeit is van grote invloed op het wereldbeeld dat je vormt en het gedrag dat op basis hiervan wordt vertoond. Samengevat is de tijdsgeest van de jaren 90 uit te drukken met de woorden: economische groei, globalisering, World Wide Web, Internet Bubble, Europese integratie, multiculturele spanningen, MTV, emerging economies, PC & mobiele telefonie. Wat ik hieraan over heb gehouden? Net als veel van mijn millennial generatiegenoten ben ik ervaringsdeskundige in personal branding, wil ik honderd verschillende dingen tegelijk doen, geloof ik in een duurzame samenleving en in de kracht van online, bottom up organiseren en communities bouwen!

Millennials

De grote maatschappelijke uitdagingen van vandaag zoals klimaatverandering, grondstoffenschaarste, maar ook armoede en sociale spanningen vragen om een nieuwe vorm van leiderschap. Ik heb het voorrecht om dagelijks te werken met een nieuwe generatie business professionals en ondernemers die zowel commerciële als maatschappelijke doelen nastreven; de Millennial Generatie. Mijn expertise in generatietheorie en specifiek trends en ontwikkelingen van Millennials, de generatie geboren tussen 1985 en 2000, is ontstaan tijdens het schrijven van mijn masterscriptie over het Duurzaam Leiderschap van de Millennial Generatie ter afronding van mijn studie Global Business & Stakeholder Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (RSM).

Talitha Muusse Spreker

Duurzaamheid

Mijn expertise in duurzaamheid heb ik ontwikkeld als young professional bij MVO Nederland: het grootste netwerk van bedrijven in Nederland die maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook heb ik stage gelopen bij Deloitte Sustainability Consulting en de sociale onderneming GreenFox. Momenteel ben ik aan MVO Nederland verbonden als toezichthouder. Daarnaast spreek ik met regelmaat over de onderwerpen duurzaamheid, MVO, Generaties, Millennials en leiderschap op congressen, jureer ik in start-up competities en geef ik workshops. Mijn overtuiging is dat ik in mijn leven een volledig duurzame wereld ga meemaken; waarin wij als mensheid onze relatie tot de natuur en al haar levende wezens opnieuw definiëren. Daar wil ik aan meewerken!

Feitjes over mij

1) Mijn guilty pleasure is zwart wit films kijken uit de jaren 50 en spaghetti westerns met Clint Eastwood erin!

2) Ik ben sterk onderlegd in filosofie en sociologie. Hobbymatig lees ik ieder boek wat ik maar in mijn handen kan krijgen. Favoriete denkers zijn: George Steiner, Michael Sandell, Alain de Botton, Paolo Coelho, Ortega y Gasset, Carl Jung en Michel de Montaigne (allemaal mannen, ik ben me er van bewust). Dus als je nog tips hebt?

3) Mijn ‘kleurtje’ dank ik aan mijn mooiste en liefste moeder die uit Peru komt, Zuid-Amerika. Ik ben geboren en opgegroeid in Nederland; en heb dus een Zuid-Amerikaanse moeder, en een Nederlandse vader!

4) Ik ben trotse inwoner van de mooiste stad van Nederland; Rotterdam!

Sprekersprofiel en lezing

Talitha boeken als spreker?

 

Contact!

Interesse in mij als spreker? Of wil je meer weten over mijn lezingen of profiel als dagvoorzitter? Neem dan contact op via de mail, telefonisch of via het contactformulier! Of bekijk mijn sprekersprofiel op sprekershuys.nl.

Mail: info@talithamuusse.nl
Telefoon: 030 740 0053
Management: Vivian & Crijn

Kennismaken

Nadat je het formulier hebt ingevuld wordt er zo snel mogelijk contact gelegd. Voor een succesvolle boeking is het belangrijk dat we nader kennismaken; telefonisch of met een kop koffie erbij. Ik vind het belangrijk om de wensen voor jouw event scherp te krijgen en een persoonlijke klik te maken.

Voorbereiding

Als de boeking succesvol bevestigd is; is het tijd voor de voorbereiding. Voor een optreden wil ik minimaal 1 keer kennismaken en 1 keer afstemming hebben over de inhoudelijke presentatie en praktische zaken. Ik geloof dat samen voorbereiden cruciaal is om kwaliteit te leveren!

Showtime

De dag is aangebroken, de stoelen staan klaar, de gasten arriveren. Dit is het magische moment! Mijn doel is om lachende gezichten te zien; en nieuwe inzichten te laten ontstaan.
 
See you on stage!

Organisaties waarmee ik
samengewerkt heb