Op 1

“Eerste Op1-uitzending met Talitha Muusse en Sven Kockelmann trekt bijna 1,4 miljoen kijkers.” Klik hier om het hele bericht te lezen.

Een Betere Podcast

In Een Betere Podcast gaat Talitha Muusse op zoek naar hoop voor een duurzame wereld. In elke aflevering praat ze met een bekende denker of doener uit de wereld van duurzaamheid. Wat kan Talitha leren van hun ervaringen en hoe houden zij hoop op een betere wereld? Klik hier om een aflevering te beluisteren.

Generatie Corona

Corona stelt de solidariteit tussen generaties wereldwijd op de proef. Worden jongeren benadeeld of moeten ze zelf meer doen? Talitha was te gast bij BNR Nieuwsradio en deelt hierbij haar ervaringen. Klik hier om de aflevering te beluisteren.

AD

“Opeens was ze daar. De 28-jarige Talitha Muusse groeide in korte tijd uit tot de stem van haar generatie. Met een charmante glimlach schuift de millennial-expert met een scherpe boodschap aan bij talkshowtafels: opzij ouderen, maak plaats voor de jeugd.” Lees meer.

De Telegraaf (Club Trending)

2020 was een bizar jaar, ook voor jongeren. Jongerenvertegenwoordiger Talitha Muusse is te gast bij Jeroen Holtrop om hierover te praten. Klik hier om het interview te bekijken.

Op Adem

Als jonge influencer voelt zij zich in deze tijd plotseling heel erg teruggeworpen op zichzelf en haar eigen kwetsbaarheid. Wat haar helpt zijn de meditaties van priester Henri Nouwen, die haar leren: laat de kwetsbaarheid er gewoon zijn. Klik hier om de aflevering te bekijken.

NOS op 3

September 2016 werd Blikverruimers gelanceerd; het eerste programma in Nederland dat zich richt op het ontwikkelen van de vaardigheden van Young professionals die toezichthouder of commissaris willen worden. NOS op 3 maakte een item over Blikverruimers ‘Een raad van Toezicht is niet saai!’.

TEDx Haarlem

November 2017 mocht ik spreken tijdens TEDx Haarlem; dit was een fantastische ervaring!

In mijn talk maak ik een belangrijk statement; namelijk dat we de jonge generatie meer invloed moeten geven in business & society. Millennials in de Boardroom. Wat denk jij? Meer invloed voor de jonge generatie?

NPO 3FM

Talitha Muusse wordt ‘de stem van haar generatie’ genoemd. Ze is millennial expert met een scherpe boodschap en samen met Tim Hofman één van de initiatiefnemers van Coalitie-Y. In de podcast De Koffer Van Kevin spreekt 3FM-dj Kevin van Arnhem haar over haar leven en idealen. Klik hier om de podcast te beluisteren.

Transitie coalitie

Spreker tijdens het Transitie Coalitie event bij Siemens Nederland.

The Green Quest

​Een team van bekende duurzaamheidsexperts en een technisch team gaan met behulp van studenten, medewerkers en het Nederlandse publiek aan de slag met de duurzaamheidinstellingen van de Hanzehogeschool Groningen. Tijdens een 6-weken durende zoektocht naar oplossingen staat de hogeschool bol van de activiteiten in het kader van dit thema.

WAT NU

 

DJ100 lancering 2013

In 2013 was Talitha Muusse mede-oprichter van de Duurzame Jonge 100; een platform voor jonge duurzame ondernemers, professionals, initiatiefnemers in Nederland. De lijst werd gepresenteerd bij Pakhuis de Zwijger. Inmiddels is de lijst 3 edities verder. Kijk voor meer informatie op DJ100.nl

FD Energiedebat (15 oktober, 2016)

Tsja, soms moet je gewoon even zeggen wat je denkt!

Boer & Croon Co-generation Award

Blikverruimers was genomineerd voor de Boer & Croon co-generation Award. Een Award voor een initiatief in het bedrijfsleven waarmee intergenerationele samenwerking wordt gestimuleerd. In dit filmpje leg ik samen met Alexander Rinnooy Kan onze nominatie toe.

Afscheidssymposium Willem Lageweg (28 juni, 2016)

Dagvoorzitter op het afscheidssymposium van Willem Lageweg (voormalig directeur MVO Nederland). Prachtig intiem event; we gaan Willem missen!

GreenQuest Prorail (BNR/FD) (2 juni 2016)

Als lid van het Green Team van de GreenQuest waren we deze keer op bezoek bij Prorail.

Energieboot (September 22 t/m 25, 2016)

September 2016 meerde de Energieboot aan bij het Springtij Forum met aan boord 50 young professionals van banken, bouwbedrijven, netbeheerders en energieleveranciers. Bekijk hier de eerste beelden!!

SBE Transition Zero Award

The SBE16 conferentie ‘Sustainable Built Environment – Transition Zero’ vondt op 7 en 8 april plaats met support van de Europese Unie. Meer dan 200 deelnemers bezochten de conferentie.

Talitha Muusse was moderator & presenter tijdens het yong professional event & plenaire programma waarin teams van studenten hun projecten presenteerden aan de jury Maurice van Rooijen, Jan Willem van den Groep & Laure Itard.

GreenQuest Centerparcs (20 september, 2015)

Als lid van het GreenQuest team (BNR/FD) bezocht ik Centerparcs; prachtig bedrijf met een mooie duurzame ambitie!

Bed Talks (april 15, 2016)

Talitha was spreker tijdens het Bed Talks event op 15 april 2016, in het student hotel Amsterdam. Ze sprak o.a met Vincent Reinders (22tracks) over het lef vinden als jongeren om te gaan ondernemen. Ook nam ze deel in een panelgesprek over Milennials.

Social Enterprise Day (mei 20, 2015)

Op 20 mei 2015 was ik keynote spreker op de tweede editie van de Social Enterprise Day. Tijdens het evenement werd het concept van social enterprises uiteengezet en kunnen bezoekers ervaren hoe organisaties een social enterprise kunnen worden. Mijn keynote concentreerde zich op hoe een nieuwe generatie (jonge) sociale ondernemers praktische oplossingen bedenken op grote maatschappelijke uitdagingen.

Pakhuis de Zwijger (2015)

Mede-organisator en spreker tijdens het 10e event in de serie reeks ‘De Circulaire Stad’: Serious Business’ bij Pakhuis de Zwijger. Centraal staan voorbeelden van jonge ondernemers en professionals die door ondernemerschap een circulaire economie een stukje dichter bij brengen.

AWVN (Juni 30, 2015)

Interview met Talitha Muusse: Sociaal ondernemer, mede-oprichter The Punchy Pack, toezichthouder MVO-Nederland voor het AWVN Jaarcongres. Key message: ‘Het werken aan maatschappelijke impact, juist in de nieuwe tijd, draagt bij aan een andere, nieuw soort economie.’

Partnership Verkiezing 2014

Interview met Talitha Muusse als jurylid van de Partnership Verkiezing; een programma ontwikkelt door The Punchy Pack voor young professionals die werken aan duurzame business cases in ontwikkelingslanden.

Max Havelaar Lecture 2014

Talitha was spreker en mede- organisator van de Max Havelaar Lecture 2014. Talitha presenteerde tijdens dit event haar masterscriptie met het onderwerp ‘Het duurzaam leiderschap van Generatie Y’. Daarnaast ging ze het debat aan met Simon Pickard van de Academy of Business in Society.

Springtij (september, 2014)

Interview met Talitha Muusse tijdens het Springtij Forum 2014 op Terschelling. Talitha Muusse organiseerde in 2014 de eerste editie van de Energieboot : een project waarin young professionals uit de energiesector werken aan duurzame concepten.

Urgenda Rapport 2030

Maart, 2014. Talitha Muusse nam tijdens de lancering van het Urgenda rapport ‘Nederland 100% op duurzame energie in 2030’ een eerste exemplaar in ontvangst namens de Duurzame Jonge 100.

Organisaties waarmee ik
samengewerkt heb