Ontmoet de medewerker van de toekomst!

Lezing

Talitha Muusse Lezing
Inhoudelijk

Hoe help je jonge medewerkers in hun verlangen zinvol werk te doen?


Vaak hoor je; ‘Millennials willen geen salaris maar het verschil maken in de maatschappij’. Veel organisaties worstelen met dit verlangen van de jonge generatie. Terechte zorgen en vragen zijn vervolgens; lopen jullie jezelf niet voorbij? Verwachten jullie dan iedere dag impact te hebben? Wat betekent duurzaamheid voor deze generatie? Hoe kan ik deze generatie aantrekken en behouden?

In deze lezing gaat Talitha in op de kenmerken, drijfveren en attitudes van de jongste generatie medewerkers in organisaties. Hierbij slaat ze ook een brug naar de andere generaties; alle generaties zijn gezamenlijk nodig in een organisatie om het verschil te maken. Ook staat ze in haar lezing stil bij actuele maatschappelijke ontwikkelingen die blootleggen hoe de dynamiek tussen generaties werkt.

Talitha baseert haar inzichten op onderzoeken in het veld van generatiemanagement en sociologie, haar eigen onderzoek aan de Erasmus Universiteit naar leiderschap en generaties en haar brede ervaring als adviseur in het bedrijfsleven over generatieverschillen. Tenslotte is Talitha ervaringsdeskundige in het samenwerking met de jongste generatie via haar initiatieven Blikverruimers en Energieboot.

Voor wie is het?

Voor wie? Iedere organisatie of groep professionals die een beter beeld willen krijgen van de jongste generatie in hun organisatie; geïnspireerd willen worden door voorbeelden van de Millennial generatie en praktijkvoorbeelden zoeken van succesvol jongeren aantrekken en behouden als bedrijf!

Hoe lang duurt het?

20 tot 90 minuten

Leer jezelf en elkaar kennen als kind van de toekomst

Lezing of workshop

Talitha Muusse Lezing
Inhoudelijk

Hoe communiceer en werk je succesvol samen met verschillende generaties op de werkvloer?


Wat betekent het eigenlijk om onderdeel te zijn van een generatie? Hoe veel invloed heeft dat nu echt op je gedrag, overtuigingen, werkwijze en leiderschap?

Een krachtige metafoor die Talitha gebruikt is de ‘Kind van je tijd’- oefening. We onderzoeken met elkaar in deze lezing of workshop hoe de tijdsperiode waarin een generatie opgroeit doorwerkt in het nu.

Talitha gaat verder in de lezingen en/of workshops in op de vraag hoe generaties tot stand komen, welke generaties er zijn op de werkvloer (Baby Boom, Generatie X, Pragmatische Generatie, Millenials en Gen Z) en hoe de verschillen doorwerken in thema’s op de werkvloer zoals communicatie, loyaliteit en ethiek, arbeidsvoorwaarden, samenwerking, leiderschap en technologische vraagstukken.

De lezing eindigt met concrete en praktische inzichten en handvaten om zelf in uw organisatie aan de slag te gaan met generatiemanagement. Van bewustwording naar actie dus!

Voor wie is het?

Voor wie?: Organisaties en professionals die beter grip willen krijgen op de generatiedynamiek in hun organisatie en de tijd willen investeren om eerst bewustzijn te creëren en vervolgens concrete acties te formuleren.

Hoe lang duurt het?

Duur: 60 – 120 minuten

(Op basis van de behoefte ontwerpt Talitha ook trainingsdagen of langere trajecten rondom generatiemanagement; hierin werkt ze samen met ervaren trainers en begeleiders).

Ontdek hoe jij je leiderschap kan ontwikkelen voor impact?

Training

Talitha Muusse Lezing
Inhoudelijk

Hoe word ik een intrapreneur of influencer in mijn organisatie?


We zien allemaal dat ontwikkelingen in de samenleving snel gaan. De vraagstukken zijn groot en complex; klimaatverandering, technologie, nieuwe manieren van organiseren en communiceren; en tegelijkertijd moet je je ook nog je zien te profileren als ‘brand’ op social media, in balans worden op werk en thuis, blijven leren en ontwikkelen in je skills en leiderschap en je invloed aanwenden om de wereld te verbeteren.

Pfoe, dat klinkt onmogelijk! Toch is het niet mogelijk. De afgelopen 7 jaar heb ik honderden young professionals gesproken begeleidt die door empowerment en tools echt meer uit zichzelf kunnen halen en tegelijkertijd beter in balans raken. Ik geef trainingen om jonge professionals aan te moedigen om niet moedeloos te raken van de snelle veranderingen om hun heen; maar aan de slag te gaan met het omzetten van je grote idealen in behapbare kleine stappen die leiden tot de impact die jij wil zien in de wereld!

Voor wie is het?

Voor wie?: trainees, young professionals, studenten die tegen verschillende valkuilen lopen zoals het vinden van de werk/prive-balans, idealen omzetten naar plannen en projecten en persoonlijk leiderschap om effectiever, ondernemer en invloedrijker te worden in de organisatie.

Hoe lang duurt het?

Vanaf 15 minuten (energizer) tot 180 minuten (training dagdeel)

Raak geïnspireerd door de visie van een jonge generatie

Blikverruimers

Talitha Muusse Lezing
Inhoudelijk

Wat is de meerwaarde van diversiteit in de boardroom?


Diversiteit is hot topic momenteel. Iedereen heeft er z’n mond vol van. Maar geloven we er wel echt in? Wat betekent diversiteit? Wat is de toegevoegde waarde van diversiteit in de bestuurskamer? Welk bewustzijn hebben we nodig om met diversiteit aan de slag te gaan? En hoe kan diversiteit de cultuur, taal, communicatie en de gespreksonderwerpen beinvloeden?

Talitha Muusse werkt als oprichter van Blikverruimers dagelijks aan het bereiken van leeftijdsdiversiteit aan de top van Nederlandse bedrijven en instellingen. Daarnaast is ze veel gevraagd spreker over diversiteit en geeft ze workshops over het belang en de bewustwording ten aanzien van diversiteit aan de top!

Talitha boeken als spreker?

 

Contact!

Interesse in mij als spreker? Of wil je meer weten over mijn lezingen of profiel als dagvoorzitter? Neem dan contact op via de mail, telefonisch of via het contactformulier! Of bekijk mijn sprekersprofiel op sprekershuys.nl.

Mail: info@talithamuusse.nl
Telefoon: 030 740 0053
Management: Vivian & Crijn

Kennismaken

Nadat je het formulier hebt ingevuld wordt er zo snel mogelijk contact gelegd. Voor een succesvolle boeking is het belangrijk dat we nader kennismaken; telefonisch of met een kop koffie erbij. Ik vind het belangrijk om de wensen voor jouw event scherp te krijgen en een persoonlijke klik te maken.

Voorbereiding

Als de boeking succesvol bevestigd is; is het tijd voor de voorbereiding. Voor een optreden wil ik minimaal 1 keer kennismaken en 1 keer afstemming hebben over de inhoudelijke presentatie en praktische zaken. Ik geloof dat samen voorbereiden cruciaal is om kwaliteit te leveren!

Showtime

De dag is aangebroken, de stoelen staan klaar, de gasten arriveren. Dit is het magische moment! Mijn doel is om lachende gezichten te zien; en nieuwe inzichten te laten ontstaan.
 
See you on stage!

Organisaties waarmee ik
samengewerkt heb