Wat is blikverruimers?

Wij hebben de ambitie om diversiteit te creëren binnen Raden van Toezicht in Nederland, omdat we geloven dat meer diversiteit leidt tot beter toezicht. Toezicht houden is iets dat je na 30 of 40 jaar werkervaring gaat doen, toch? Wij denken van niet. Door een steeds sneller veranderende wereld, technologische vooruitgang en economische onzekerheid staan organisaties voor hele nieuwe uitdagingen. Wij geloven dat jonge talenten vanuit een toezichthouder-rol kunnen bijdragen aan het aangaan van deze uitdagingen.

Het is echter wel noodzakelijk dat jonge talenten de kans krijgen om zich te ontwikkelen als toezichthouder. Daarom hebben wij Stichting Blikverruimers opgericht. Met het programma dat we aanbieden, de Blikverruimers Academie, streven we twee doelen na:

1. Jonge talenten de kans geven om zich al vroeg in hun carrière als toezichthouder te ontwikkelen.

2. Direct bijdragen aan beter toezicht door onze talenten in contact te brengen met toezichthouders.

Blikverruimers in NOS op 3

Voor NOS op 3 maakten we een item over jongeren in raden van toezicht. Onze stichting Blikverruimers stimuleert jongeren om dit vak te verkennen en gaat de dialoog aan over diversiteit in leeftijd in raden van toezicht. In deze dialoog wordt ik gevolgd als jonge toezichthouder bij MVO Nederland; een van de eerste organisaties in Nederland die de raad van toezicht open heeft gezet voor jongeren! Kijk voor meer informatie over Blikverruimers op www.stichtingblikverruimers.nl

Jongeren als commissaris?

Wij zijn Blikverruimers! Wij geloven dat diversiteit in raden van commissarissen en raden van toekomst bijdraagt aan betere besluitvorming binnen organisaties. Daarom leiden wij een nieuwe generatie commissarissen en toezichthouders op.

Hoe oud zijn deze jonkies dan? De talenten uit onze academie zijn tussen de 25 en 40 jaar; het zijn jonge professionals die worden geselecteerd op hun vernieuwingskracht, daadkracht en unieke visie op besturen, ondernemen en maatschappelijke ontwikkelingen.

Door meerdere generaties in de boardroom vertegenwoordigt te hebben verklein je als organisatie het risico relevante trends en ontwikkelingen te missen, creëer je draagvlak bij een nieuwe generatie consumenten, medewerkers en krijg je een frisse blik op je bestaande bedrijfsvoering en besluitvorming.

Hieronder een aantal feiten over diversiteit in de wereld van commissarissen en toezichthouders.

Wat is blikverruimers?

Dit filmpje werd gemaakt voor de Boer & Croon Award 2017 die wij uiteraard hebben gewonnen!!! 😉

Blikverruimers in NOS op 3

Een van onze top talenten aan het woord; Geert Gladdines! Geert legt uit waarom hij mee doet aan Blikverruimers en jonge toezichthouder wil worden!

Interview BNR HEMMEN

In dit interview hebben we het gehad over de verjonging van de bestuurliijke top in Nederland!

Organisaties waarmee ik
samengewerkt heb