TEDx Haarlem

November 2017 mocht ik spreken tijdens TEDx Haarlem; dit was een fantastische ervaring!

In mijn talk maak ik een belangrijk statement; namelijk dat we de jonge generatie meer invloed moeten geven in business & society. Millennials in de Boardroom. Wat denk jij? Meer invloed voor de jonge generatie?

Personal Finance Day

We Generate Leadership

Meegewerkt aan een prachtig compilatiefilmpje waarin verschillende generaties aan het woord zijn!

Transitie coalitie

Spreker tijdens het Transitie Coalitie event bij Siemens Nederland.

The Green Quest

​Een team van bekende duurzaamheidsexperts en een technisch team gaan met behulp van studenten, medewerkers en het Nederlandse publiek aan de slag met de duurzaamheidinstellingen van de Hanzehogeschool Groningen. Tijdens een 6-weken durende zoektocht naar oplossingen staat de hogeschool bol van de activiteiten in het kader van dit thema.

Boer & Croon Co-generation Award

Blikverruimers was genomineerd voor de Boer & Croon co-generation Award. Een Award voor een initiatief in het bedrijfsleven waarmee intergenerationele samenwerking wordt gestimuleerd. In dit filmpje leg ik samen met Alexander Rinnooy Kan onze nominatie toe.

NOS op 3

September 2016 werd Blikverruimers gelanceerd; het eerste programma in Nederland dat zich richt op het ontwikkelen van de vaardigheden van Young professionals die toezichthouder of commissaris willen worden. NOS op 3 maakte een item over Blikverruimers ‘Een raad van Toezicht is niet saai!’.

FD Energiedebat (15 oktober, 2016)

Tsja, soms moet je gewoon even zeggen wat je denkt!

Energieboot (September 22 t/m 25, 2016)

September 2016 meerde de Energieboot aan bij het Springtij Forum met aan boord 50 young professionals van banken, bouwbedrijven, netbeheerders en energieleveranciers. Bekijk hier de eerste beelden!!

Afscheidssymposium Willem Lageweg (28 juni, 2016)

Dagvoorzitter op het afscheidssymposium van Willem Lageweg (voormalig directeur MVO Nederland). Prachtig intiem event; we gaan Willem missen!

GreenQuest Prorail (BNR/FD) (2 juni 2016)

Als lid van het Green Team van de GreenQuest waren we deze keer op bezoek bij Prorail.

Bed Talks (april 15, 2016)

Talitha was spreker tijdens het Bed Talks event op 15 april 2016, in het student hotel Amsterdam. Ze sprak o.a met Vincent Reinders (22tracks) over het lef vinden als jongeren om te gaan ondernemen. Ook nam ze deel in een panelgesprek over Milennials.

SBE Transition Zero Award

The SBE16 conferentie ‘Sustainable Built Environment – Transition Zero’ vondt op 7 en 8 april plaats met support van de Europese Unie. Meer dan 200 deelnemers bezochten de conferentie.

Talitha Muusse was moderator & presenter tijdens het yong professional event & plenaire programma waarin teams van studenten hun projecten presenteerden aan de jury Maurice van Rooijen, Jan Willem van den Groep & Laure Itard.

GreenQuest Centerparcs (20 september, 2015)

Als lid van het GreenQuest team (BNR/FD) bezocht ik Centerparcs; prachtig bedrijf met een mooie duurzame ambitie!

AWVN (Juni 30, 2015)

Interview met Talitha Muusse: Sociaal ondernemer, mede-oprichter The Punchy Pack, toezichthouder MVO-Nederland voor het AWVN Jaarcongres. Key message: ‘Het werken aan maatschappelijke impact, juist in de nieuwe tijd, draagt bij aan een andere, nieuw soort economie.’

Social Enterprise Day (mei 20, 2015)

Op 20 mei 2015 was ik keynote spreker op de tweede editie van de Social Enterprise Day. Tijdens het evenement werd het concept van social enterprises uiteengezet en kunnen bezoekers ervaren hoe organisaties een social enterprise kunnen worden. Mijn keynote concentreerde zich op hoe een nieuwe generatie (jonge) sociale ondernemers praktische oplossingen bedenken op grote maatschappelijke uitdagingen.

Pakhuis de Zwijger (2015)

Mede-organisator en spreker tijdens het 10e event in de serie reeks ‘De Circulaire Stad’: Serious Business’ bij Pakhuis de Zwijger. Centraal staan voorbeelden van jonge ondernemers en professionals die door ondernemerschap een circulaire economie een stukje dichter bij brengen.

Springtij (september, 2014)

Interview met Talitha Muusse tijdens het Springtij Forum 2014 op Terschelling. Talitha Muusse organiseerde in 2014 de eerste editie van de Energieboot : een project waarin young professionals uit de energiesector werken aan duurzame concepten.

Partnership Verkiezing 2014

Interview met Talitha Muusse als jurylid van de Partnership Verkiezing; een programma ontwikkelt door The Punchy Pack voor young professionals die werken aan duurzame business cases in ontwikkelingslanden.

Max Havelaar Lecture 2014

Talitha was spreker en mede- organisator van de Max Havelaar Lecture 2014. Talitha presenteerde tijdens dit event haar masterscriptie met het onderwerp ‘Het duurzaam leiderschap van Generatie Y’. Daarnaast ging ze het debat aan met Simon Pickard van de Academy of Business in Society.

Urgenda Rapport 2030

Maart, 2014. Talitha Muusse nam tijdens de lancering van het Urgenda rapport ‘Nederland 100% op duurzame energie in 2030’ een eerste exemplaar in ontvangst namens de Duurzame Jonge 100.

DJ100 lancering 2013

In 2013 was Talitha Muusse mede-oprichter van de Duurzame Jonge 100; een platform voor jonge duurzame ondernemers, professionals, initiatiefnemers in Nederland. De lijst werd gepresenteerd bij Pakhuis de Zwijger. Inmiddels is de lijst 3 edities verder. Kijk voor meer informatie op DJ100.nl

Organisaties waarmee ik
samengewerkt heb