• Soort lezingen

  Talitha geeft lezingen, workshops, interviews en panel-bijdragen over verschillende thema's.

  Hoe help je jonge medewerkers in hun verlangen zinvol werk te doen? 

  Ontmoet de medewerker van de toekomst!

  (lezing)

  Vaak hoor je; 'Millennials willen geen salaris maar het verschil maken in de maatschappij'. Veel organisaties worstelen met dit verlangen van de jonge generatie. Terechte zorgen en vragen zijn vervolgens; lopen jullie jezelf niet voorbij? Verwachten jullie dan iedere dag impact te hebben? Wat betekent duurzaamheid voor deze generatie? Hoe kan ik deze generatie aantrekken en behouden?

   

  In deze lezing gaat Talitha in op de kenmerken, drijfveren en attitudes van de jongste generatie medewerkers in organisaties. Hierbij slaat ze ook een brug naar de andere generaties; alle generaties zijn gezamenlijk nodig in een organisatie om het verschil te maken. Ook staat ze in haar lezing stil bij actuele maatschappelijke ontwikkelingen die blootleggen hoe de dynamiek tussen generaties werkt.

   

  Talitha baseert haar inzichten op onderzoeken in het veld van generatiemanagement en sociologie, haar eigen onderzoek aan de Erasmus Universiteit naar leiderschap en generaties en haar brede ervaring als adviseur in het bedrijfsleven over generatieverschillen. Tenslotte is Talitha ervaringsdeskundige in het samenwerking met de jongste generatie via haar initiatieven Blikverruimers en Energieboot.

   

  Facts:

  Duur: 20 tot 90 minuten

   

  Voor wie? Iedere organisatie of groep professionals die een beter beeld willen krijgen van de jongste generatie in hun organisatie; geïnspireerd willen worden door voorbeelden van de Millennial generatie en praktijkvoorbeelden zoeken van succesvol jongeren aantrekken en behouden als bedrijf!

  Hoe communiceer en werk je succesvol samen met verschillende generaties op de werkvloer?

  Leer jezelf en elkaar kennen als kind van je tijd

  (lezing of workshop)

  Wat betekent het eigenlijk om onderdeel te zijn van een generatie? Hoe veel invloed heeft dat nu echt op je gedrag, overtuigingen, werkwijze en leiderschap?

   

  Een krachtige metafoor die Talitha gebruikt is de 'Kind van je tijd'- oefening. We onderzoeken met elkaar in deze lezing of workshop hoe de tijdsperiode waarin een generatie opgroeit doorwerkt in het nu.

   

  Talitha gaat verder in de lezingen en/of workshops in op de vraag hoe generaties tot stand komen, welke generaties er zijn op de werkvloer (Baby Boom, Generatie X, Pragmatische Generatie, Millenials en Gen Z) en hoe de verschillen doorwerken in thema's op de werkvloer zoals communicatie, loyaliteit en ethiek, arbeidsvoorwaarden, samenwerking, leiderschap en technologische vraagstukken.

   

  De lezing eindigt met concrete en praktische inzichten en handvaten om zelf in uw organisatie aan de slag te gaan met generatiemanagement. Van bewustwording naar actie dus!

   

  Facts:

  Duur: 60 - 120 minuten

  (Op basis van d behoefte ontwerpt Talitha ook trainingsdagen of langere trajecten rondom generatiemanagement; hierin werkt ze samen met ervaren trainers en begeleiders)

   

  Voor wie?: Organisaties en professionals die beter grip willen krijgen op de generatiedynamiek in hun organisatie en de tijd willen investeren om eerst bewustzijn te creëren en vervolgens concrete acties te formuleren.

   

  Hoe word ik een intrapreneur of influencer in mijn organisatie?

  Ontdek hoe jij je leiderschap kan ontwikkelen voor impact!

  (training)

  We zien allemaal dat ontwikkelingen in de samenleving snel gaan. De vraagstukken zijn groot en complex; klimaatverandering, technologie, nieuwe manieren van organiseren en communiceren; en tegelijkertijd moet je je ook nog je zien te profileren als 'brand' op social media, in balans worden op werk en thuis, blijven leren en ontwikkelen in je skills en leiderschap en je invloed aanwenden om de wereld te verbeteren.

   

  Pfoe, dat klinkt onmogelijk! Toch is het niet mogelijk. De afgelopen 7 jaar heb ik honderden young professionals gesproken begeleidt die door empowerment en tools echt meer uit zichzelf kunnen halen en tegelijkertijd beter in balans raken. Ik geef trainingen om jonge professionals aan te moedigen om niet moedeloos te raken van de snelle veranderingen om hun heen; maar aan de slag te gaan met het omzetten van je grote idealen in behapbare kleine stappen die leiden tot de impact die jij wil zien in de wereld!

   

  Facts:

  Duur: vanaf 15 minuten (energizer) tot 180 minuten (training dagdeel)

   

  Voor wie?: trainees, young professionals, studenten die tegen verschillende valkuilen lopen zoals het vinden van de werk/prive-balans, idealen omzetten naar plannen en projecten en persoonlijk leiderschap om effectiever, ondernemer en invloedrijker te worden in de organisatie.

   

  Wat is de meerwaarde van diversiteit in de boardroom?

  Raak geïnspireerd door de visie van een jonge generatie toezichthouders, commissarissen en bestuurders!

  Diversiteit is hot topic momenteel. Iedereen heeft er z'n mond vol van. Maar geloven we er wel echt in? Wat betekent diversiteit? Wat is de toegevoegde waarde van diversiteit in de bestuurskamer? Welk bewustzijn hebben we nodig om met diversiteit aan de slag te gaan? En hoe kan diversiteit de cultuur, taal, communicatie en de gespreksonderwerpen beinvloeden?

   

  Talitha Muusse werkt als oprichter van Blikverruimers dagelijks aan het bereiken van leeftijdsdiversiteit aan de top van Nederlandse bedrijven en instellingen. Daarnaast is ze veel gevraagd spreker over diversiteit en geeft ze workshops over het belang en de bewustwording ten aanzien van diversiteit aan de top!

 • kennismaken of talitha als spreker boeken?

  Laat een bericht en contactgegevens achter en we nemen contact met u op!