Return to site

Blikverruimers

De eerste opleiding in Nederland die zich richt op jongeren met de ambitie toezichthouder of commissaris te worden!

We zijn live! Twee weken geleden lanceerden wij (Eduard Schmidt, Samuel Verpalen, Rik Westland, Lara Luten en ik) onze stichting Blikverruimers! De eerste academie in Nederland die zich richt op jongeren met de ambitie om toezichthouder of commissaris te worden.

Nu vraag je je misschien af; welke jongere wilt er in hemelsnaam lid worden van een raad van toezicht met voornamelijk 50-plussers? Maar het enthousiasme onder de jonge generatie voor dit initiatief is ongekend; honderden aanmeldingen stroomden op onze website binnen van jongeren die mee willen doen aan de klas van 2017. 

Waarom willen ze dit? Omdat veel jongeren net als wij geloven dat goed toezicht en bestuur gebaat is bij de bijdrage van zowel jong en oud. Wij denken dat jongeren een toegevoegde waarde kunnen zijn in de top van organisaties vanwege hun frisse blik, unieke kijk op de wereld, digitale skills en behoefte om  werk te combineren met zingeving en maatschappelijke impact. 

Met stichting Blikverruimers stimuleren we diversiteit in raden van toezicht en commissarissen op twee manier. De Academie laat jongeren in stroomversnelling kennis maken met het vak van toezichthouderschap door les te krijgen van ervaren toezichthouders en stage te lopen bij de Raad van Toezicht van een organisatie; voeten in de (bestuurlijke) klei dus! Daarnaast zoeken we het publieke debat middels interviews in kranten, presentaties en social media. Zo verschenen we onder andere in het FD en RTL Z.

Op de foto hieronder zie je de eerste lichting deelnemers van onze Academie tijdens lesdag 1 waarin we stilstonden bij de vraag 'waarom wil je toezichthouder worden?' en leerden van Jan Anthonie Bruijn zijn ervaring als toezichthouders.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK